- 400 grKruimige aardappels
- 50 grBloem
- 1 stUi
- 2 tenenKnoflook
- 100 grSpinazie
- 100 grChorizo
- 2 TlHarissa pasta
- 2 ElTomatenpuree
- 200 mlKokosmelk
- 150 grCherry tomaten
- 1Zelf Gnocchi maken
- Schil de aardappels, snij ze in blokjes en kook ze 12 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp ze zo fijn mogelijk.
- Meng de aardappels met de bloem tot een deeg.
- Verdeel het Gnocchi deeg in 24 kleine bolletjes en druk er met een vork een patroontje in.
Kook de zelfgemaakt Gnocchi voor 1 minuut totdat ze naar beginnen te drijven.
- 2De saus maken
- Doe olie in een grote koekenpan en zet op het vuur.
- Voeg de chorizo toe en bak 4 minuten tot de Chorizo zijn olie los begint te laten.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bak voor 5 minuten en roer het geheel goed.
- Voeg de harissa en tomatenpuree toe
- Voeg de kokosmelk en gehalveerde cherry tomaten toe
- Laat het geheel inkoken voor 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg als laatste de spinazie en zelfgemaakte gnocchi toe.
- Bak het geheel nog 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
- Serveer het geheel met zwarte peper en verse peterselie.