- 2 stuksUi
- 5 tenenKnoflook
- 500 grCherry tomaten
- 2 tlChili
- 1 Best wel veelOlijfolie
- 200 grFeta
- 400 grSpaghetti
- 1 citroenCitroensap
- 15 grVerse basilicum
- 400 grGroene Asperge
- 1Voorbereiding
Voordat je begint, verwen jezelf met een heerlijk glas wijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sjalotten in halve ringen en hak de knoflook grof.
- 2In de ovenschalen
Neem een grote ovenschaal en meng daarin de knoflook, sjalot, tomaten, oregano, chilivlokken en de helft van de olie. Breng alles op smaak met peper en eventueel zout. Voeg ook de groene asperges toe in een aparte ovenschaal. Leg de feta in het midden van de hoofdschaal en besprenkel met de resterende olie. Plaats beide schalen in de oven en bak gedurende 15 minuten voor de asperges en 30 minuten voor de rest.
- 3Pasta koken
Ondertussen kook je de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af wanneer deze klaar is.
- 4Bijna klaar :)
Haal de schalen uit de oven en meng de inhoud van de hoofdschaal met de pasta. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en meng alles goed door elkaar.
- 5Serveren
Bij het serveren, leg je de geroosterde groene asperges bovenop het gerecht. Garneer met verse basilicum voor een extra sappige en smakelijke touch. Vergeet niet te genieten, liefst met een glas wijn in de hand!